Dilek Yarımadası Milli Parkı'nın giriş kapısının sol tarafında, 200 m. İçeridedir. Mağaranın girişi, 20 metre kadar kayrak (kaygan) taşlı patikadan sağlanır. Dilek Milli parkının adından dolayı mağaranın sağında ve solunda bulunan ağaçlara gelenler Dilek için bez parçaları bağlamaktadırlar.
Mağaraya girildiğinde, O haşmetli tanrı zeus un yüzünü görür gibi olursunuz. 10 - 15 metre derinliğindeki su adeta burayı bir havuz haline dönüştürmüştür. Mavi Yeşil renkli su dağdan gelen tatlı suyun ve denizden gelen tuzlu suyun karışımı ile yavan bir maden suyu haline dönüşmüştür. Kışın yöredeki gençlerin yazında turistlerin yüzme havuzu haline dönüşen mağara muhteşemdir.Bazı dalgıçlar acaba derinliği mağaranın en sonunda ne kadar diye baksalarda bir girdap oluştuğu ve gözle görüldüğü kadarıyla siyah bir uçurumla yuvarlaklar halinde su kaybolur. Ancak ne hikmetse o su o kadar hızlı gitse bile yüzyıllardır aynı seviyede korunmakta. Dilek yarımadasının sonuna kadar giden bir mağaradır. Kuşadası'ndan safariye çıkan ekiplerin son durağı her zaman zeus mağarasıdır . Bütün günün yorğunlunu mağaranın serin sularında yüzerek giderirler..
Mitolojide Göktanrısı Zeus, kardeşi Poseidon'u kızdırdığında elindeki üçlü yabasını kaldırarak dalgaları kabartıp, denizi altüst eden Poseidon'un gazabından kaçıp sakinleşmesini beklemek için bu mağaraya sığınır, dinlenir ve yıkanırdı. Güzelçamlı sakinleri ve yabancı turistler, denizin çok dalgalı olduğu günlerde ve havanın denize elverişli olmadığı günlerde tıpkı Zeus gibi burada yüzerler, o mitolojik havayı teneffüs ederler.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder