25 Eylül 2014 Perşembe




 Malzemeler:
  • 3 adet yumurta
  • 1 adet büyük boy havuç
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2,5 – 3 su bardağı un
  • 1 çay bardağı sıvıyağ

Yapılışı:
  • Havucu soyun ve rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Şeker ve oda sıcaklığındaki yumurtayı krema kıvamına gelene kadar çırpın. Daha sonra sırasıyla vanilin, sıvıyağ, yoğurt, un, kabartma tozunu ekleyin, pürüssüz bir kıvam elde edene kadar çırpın.
  • Karışım kıvama gelince havuç ve tarçını ekleyerek karıştırmaya devem edin. 180 derece öncede ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
  • Fırından almadan önce kürdanla içinin pişip pişmediğini kontrol edin. Kürdan kuru çıkarsa keki fırından alın ve soğumaya bırakın.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder