10 Eylül 2014 Çarşamba
Ağlayan Kek
MalzemelerKeki için:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı süt
- 1,5 su bardağı un
- Kabartma tozu
- 1 çay bardağı kakao
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Keki ıslatmak için:
- 2 su bardağı süt
Üzeri için
- 1 paket krem şanti
- 1 kase kırılmış fındık (isteğe bağlı)
- 1 paket çikolata sosu
Hazırlanışı
İlk olarak yumurta ve şeker iyice çırpılır. Kalan hamur malzemeleri ilave edilerek kek hamuru hazırlanır. Yaklaşık 28×28 boyutunda kare borcamda ya da yuvarlak borcam da kullanabilirsiniz. Yağlanmış fırın kabına hamur dökülürek 170C fırında pişirilir.
İlk sıcağı çıkan kek kürdan ile delinir 2 su bardağı süt üzerine gezdirilir.
Kek tamamen soğuduktan sonra üzerine hazırlamış olduğunuz krem şanti sürülür, Üzeri daha akışkan olsun isterseniz 2 paket kullanabilirsiniz. Son olarak bol çikolata sosu ile üzeri kaplanır. Çikolata sosunun da mutlaka soğumuş olması gereklidir. Birkaç saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapılır. Afiyet olsun.
8 Eylül 2014 Pazartesi
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)